Educatief materiaal

Informatie brochures voor patiënten

Deze brochures zijn een samenvatting van de webpagina’s “Informatie voor de patient” en zijn beschikbaar in beide landstalen.

Platen die illustreren hoe glaucomateuze gezichtsveld deficieten ervaren worden

BGS-leden kunnen hier gratis exemplaren van geplastificeerde afdrukken van hoge kwaliteit in A4-formaat bestellen voor dagelijks gebruik in de klinische praktijk. De prints zijn dubbelzijdig, Nederlandse versie aan de ene kant, Franse versie aan de andere kant. Klik op het PDF-bestand aan de rechterkant voor de wetenschap achter de prints. Niet-leden betalen 10 euro per exemplaar.

Affiches om glaucoom onder de aandacht van het publiek te brengen

Onze affiches in A2 formaat zijn recto verso geprint, nederlands op één zijde, frans op de andere. BGS leden kunnen ze hier gratis bestellen.

Geïnformeerde toestemming

Geïnformeerde toestemmingsformulieren voor laserbehandelingen en glaucoma chirurgie kunnen hier opgeladen worden.

Het opvolgboekje glaucoom

In dit boekje dat door de patient bijgehouden wordt,  kan de arts bij iedere consultatie de drukken noteren alsook de voorgeschreven behandeling. Op die manier beschikt de patient zelf over een betrouwbaar overzichtsdocument van zijn glaucoom geschiedenis.  

Afdrukken die de subjectieve perceptie van glaucomateuze gezichtsvelddefecten aantonen

BGS-leden kunnen hier gratis exemplaren van geplastificeerde afdrukken van hoge kwaliteit op A4-formaat bestellen voor dagelijks gebruik in de klinische praktijk. De prints zijn dubbelzijdig, Nederlandse versie aan de ene kant, Franse versie aan de andere. Klik op het PDF-bestand aan de rechterkant voor de wetenschap achter de prints. Niet-leden betalen 10 euro per exemplaar.